AMSTERDAM - Jeremain Lens kon dinsdag na afloop van de doelpuntloze wedstrijd AZ - Olympiakos Pireaus en de uitschakeling in de Champions League eigenlijk maar één ding concluderen: Het was allemaal net niet.

Lens hield dan ook niet zo'n goed gevoel over aan de wedstrijd, vertelde hij voor de camera's van de NOS. "We hadden verdiend te winnen. Iets van twintig keer hebben we op doel geschoten, maar niet gescoord. Dus overheerst de teleurstelling."

De twintig doelpogingen waar Lens over rept waren er in werkelijkheid minder. "Het was allemaal net niet, of we schieten tegen verdedigers aan of de keeper brengt redding. Als je zo vaak op doel schiet, moet je een keer scoren. Maar dat gebeurde niet."

Zelf kreeg Lens voor rust al drie mogelijkheden om de score te openen. "In de rust bekroop me het gevoel dat ik minstens één keer had moeten scoren. In de tweede helft kregen we ook nog wat kansjes, maar zoals gezegd: we scoorden niet."

Winst haalbaar

In de tweede helft probeerde AZ meer druk naar voren te zetten. Omdat het alleen bij een overwinning in de race zou blijven.

Lens: Het was haalbaar om te winnen, maar dat hebben we niet gedaan. Nu is het wat Champions League betreft over en moeten we voor de derde plek in de poule gaan.