AMSTERDAM - Liverpool kan de Engelse competitie weer voorrang geven. Voor de Engelse club rest dit seizoen hooguit een bescheiden Europees bekertje. De Champions League is voortijdig voorbij. Winst op het povere Debrecen in Hongarije (0-1) was dinsdagavond geen redding.

Liverpool, zonder de geblesseerde Ryan Babel en Fernando Torres maar met uiteraard Dirk Kuijt, kwam in het Ferenc Puskas-stadion al na vier minuten op voorsprong door David Ngog. Het zou een doelpunt zonder waarde blijven.

Doordat Fiorentina 'mocht winnen' van Olympique Lyon (1-0) gaan na de Fransen ook de Italianen door naar de laatste zestien. Juan Vargas benutte een strafschop nadat Marco Marchionni was neergelegd.

Liverpool was het werkelijke kind van de rekening. Het team van de geplaagde Rafael Benitez, dat Fiorentina nog ontvangt, kan Lyon nog achterhalen maar moet toch verder in de Europa League op grond van het onderlinge resultaat (1-2 op Anfield, 1-1 in de return).

De veelvoudig Frans kampioen kan zich daarnaast voor eigen publiek tegen het puntloze Debrecen voor goed fatsoen geen afgang permitteren.