AMSTERDAM - Het is vooralsnog nog onduidelijk of Edwin van der Sar ook volgend seizoen onder de lat staat bij Manchester United. Voor manager Alex Ferguson is het al dan niet stoppen van de doelman op dit moment nog geen groot item. "Ik ben er van overtuigd dat hij de juiste keuze zal maken."

"Ik weet nog niet wat Edwin zijn plannen zijn. Meestal is december het moment om over de toekomst te praten. Edwin heeft een hoop dingen om rekening mee te houden, zoals zijn leeftijd en zijn gezinssituatie", zegt de Schot.

"Maar Edwin is een intelligent persoon. Hij weet als geen ander hoe zijn lichaam in elkaar zit. Ik ben er van overtuigd dat hij de juiste keuze zal maken", vervolgt Ferguson.

Voor de Mancunians is de onzekerheid dan ook nog geen reden om een eventuele vervanger voor Van der Sar naar Engeland te halen. Bovendien denkt Ferguson de opvolger al in huis te hebben.

"Ik heb altijd gezegd dat Ben Foster veel kwaliteiten heeft, hij moet alleen meer ervaring opdoen. Hij moet het straks maar gaan uitvechten met Tomasz Kuszczak."