AMSTERDAM - Manchester United kan vanuit een luie stoel bekijken hoe topploegen als FC Barcelona, Internazionale, Real Madrid, Liverpool, AC Milan en Bayern München nog vol aan de bak moeten om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League.

De ploeg van trainer Alex Ferguson plaatste zich al lang en breed voor de laatste zestien. Edwin van der Sar is opgelucht dat United de poule zonder complicaties wist door te komen.

"Er gebeuren gekke dingen in de andere poules", zegt de sluitpost dinsdag tegenover Sky Sports. "Normaal gesproken wil je altijd eerste in de poule worden, maar je kunt je afvragen of je dat deze keer ook wilt."

"Want er zijn groepen waar je nu al van weet dat de nummer twee wel eens voor een hele zware loting kan gaan zorgen in februari. Het belangrijkste is dat we woensdag (United speelt dan tegen Besiktas, zonder de geblesseerde Van der Sar) winnen en dan zien we later wel wat er allemaal gebeurd."

Prijzen

Ondanks dat de Mancunians de volgende ronde al hebben bereikt, beseft de Nederlander dat het bereiken van de finale voor de derde keer op rij niet eenvoudig zal zijn.

"Daar is een heleboel werk en toewijding voor nodig. We bouwen nu iets op dat hopelijk zorgt voor een mooi einde van het seizoen. Je kunt nu nog geen prijzen winnen. Daar moet je een hele weg voor afleggen, beginnend met de groepsfase."