AMSTERDAM - Ronald Koeman houdt voorlopig vertrouwen in doelman Sergio Romero. De Argentijn staat dinsdag op doel in het Champions League-duel met Olympiakos.

"Of het zijn laatste kans is? Nou dat vind ik een zwaar begrip. Ik heb hem aangegeven dat hij zich moet verbeteren. Als ik hem nu bezig zie, heeft hij de boodschap goed begrepen", zei Koeman maandag.

Romero ging dit seizoen meerdere malen opzichtig in de fout bij tegentreffers. In de vorige jaargang was de 22-jarige doelman juist één van de uitblinkers in de kampioensploeg.

"Ik denk dat hij gezien zijn leeftijd vorig seizoen misschien wel boven zijn kunnen heeft gekeept. Hij is niet volmaakt of compleet. De keuze voor een keeper maak je voor een bepaalde periode. Ik stond niet 100 procent achter de keuze om hem te vervangen."

Dembélé

Koeman kan in tegenstelling tot het duel met Roda JC weer beschikken over Ari, Moussa Dembélé en Graziano Pellè. De Alkmaarders moeten winnen van de Grieken om nog kans te maken op kwalificatie voor de achtste finales van de Champions League.