ROME (ANP) - Trainer worden is niet zo moeilijk in Italië, trainer blijven wel. Maandag kreeg de carrousel een nieuwe zet met het ontslag van Walter Zenga (Palermo) en Marco Baroni (Siena). 

Ze werden enkele uren later al vervangen door Delio Rossi respectievelijk Alberto Malesani. Siena is al aan zijn derde oefenmeester toe deze competitie.

Palermo maakte het gedwongen vertrek van Zenga via de website bekend. Niet veel later meldde de Siciliaanse club dat Rossi hem opvolgt. De voormalig oefenmeester van Lazio ondertekende een contract tot het einde van het seizoen met een optie voor nog een jaar.

Verrassend

Het gelijkspel (1-1) in de derby tegen Catania, de andere Serie A-club op Sicilië waar Zenga eerder de leiding had, werd de oud-international noodlottig. Dat was tamelijk verrassend.

Palermo, momenteel twaalfde op de ranglijst, begon het seizoen zo goed dat de coach zelfs genoemd werd als toekomstig opvolger van José Mourinho bij Internazionale. Zenga is voormalig keeper van de Milanezen en maakte furore in het doel van de Italiaanse nationale ploeg.

Malesani

Baroni is slechts drie weken werkzaam geweest bij Siena. Hij werd op 29 oktober aangesteld om Marco Giampaolo te doen vergeten. Drie wedstrijden later, met twee nederlagen, moest hij zelf het veld alweer ruimen en mag Malesani proberen het beter te doen.

Hij deed nuttige ervaring op bij Parma en Panathinaikos, maar zijn verblijf bij Udinese en Empoli was van korte duur. Baroni krijgt waarschijnlijk zijn baan als coach van de jeugd terug.

AS Roma

Met het vervroegde afscheid van Zenga en Baroni is het aantal ontslagen trainers dit seizoen in de Serie A op zeven gekomen. Daarnaast stapte Luciano Spaletti uit eigen beweging op bij AS Roma.

Palermo-voorzitter Maurizio Zamparini staat sowieso niet bekend als een geduldig man. De preses ontsloeg in 22 jaar betaald voetbal al 29 coaches.