AMSTERDAM - In de Duitse pers wordt Guus Hiddink nadrukkelijk in verband gebracht met Bayern München, nadat de Beierse club onder leiding van Louis van Gaal zondag wederom niet tot winst wist te komen.

De Nederlandse bondscoach van Rusland is één van de namen die op de wensenlijst van Bayern zou staan.

Hiddink lijkt voor de Duitse club echter een onhaalbare kaart. De Varssevelder gaf gisteravond in Studio Voetbal aan op dit moment geen interesse te hebben in een betrekking anders dan de rol als Russische bondscoach.

Kiertje

De 63-jarige oefenmeester hield daarbij de deur nog wel op een kiertje. Na de uitschakeling van Rusland in de play-offs voor het WK voetbal tegen Slovenië is Hiddink van plan de komende weken te gebruiken om te bedenken wat hij precies gaat doen.

Louis van Gaal lijkt daarentegen bij Bayern München zijn langste tijd gehad te hebben. Zondag speelde Bayern met 1-1 gelijk tegen koploper Bayer Leverkusen. De Beierse club staat daardoor na dertien wedstrijden op de tegenvallende zevende plek met slechts 21 punten.

Steun

Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge steunt de Nederlandse keuzeheer vooralsnog. "We willen met Louis van Gaal proberen het tij te keren", gaf hij na het teleurstellende weekeinde aan. Woensdag treedt de formatie in de Champions League aan tegen Maccabi Haifa, een cruciaal duel.

Na een dubbele nederlaag tegen Girodins Bordeaux moet Bayern het thuisduel tegen de Israëliërs winnen, en hopen dat Juventus punten morst, om uitzicht te houden op de tweede ronde.

General Sieglos

"Bayern blijft zwemmen in de middenmootpoel. Van de laatste dertien wedstrijden wist de ploeg er slechts vijf te winnen. De Hollander zit in het nauw. Woensdag tegen Maccabi Haifa en zondag in Hannover moet er echt worden gewonnen", analyseerde Bild na het echec tegen Bayer Leverkusen.

De boulevardkrant gaf de Nederlandse trainer door het resultaat een nieuwe bijnaam: General Sieglos. De zegeloze generaal.