AMSTERDAM - Charlison Benschop ontkent dat hij een persoonlijk akkoord heeft met AZ. De landskampioen zou een eerste optie tot koop hebben bedongen bij de verhuur van Gijs Luirink en Kemy Agustien aan de Waalwijkers.

"Daar klopt helemaal niets van", vertelt de jonge aanvaller aan De Telegraaf. "Er zijn gesprekken met een aantal clubs geweest, maar daar is niets concreets uit voortgekomen."

Een verblijf tot de zomer van 2010 bij de huidige nummer laatst in de eredivisie is dan ook een reële optie voor Benschop. "Zeker weten. Ik wil mijn wedstrijden meepakken en me met RKC handhaven."

Sterk seizoen

De spits kende afgelopen seizoen een sterk jaar in de Jupiler League. Mede door zijn elf doelpunten promoveerden de Waalwijkers naar de eredivisie. Deze jaargang staat hij inmiddels op vier goals in dertien wedstrijden.

Afgelopen zaterdag was Benschop nog verantwoordelijk voor twee doelpunten in de gewonnen competitiewedstrijd tegen FC Groningen. Het was de tweede zege op rij voor het team van trainer Ruud Brood.