KATWIJK - Arjen Robben heeft donderdag het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten. De aanvaller van Bayern München heeft nog te veel last van zijn knie en mist daardoor de oefeninterlands van Oranje tegen Italië (zaterdag) en Paraguay (woensdag).

Robben volgde de afgelopen dagen al een aangepast trainingsprogramma omdat hij te snel is teruggekomen van een knieblessure.

''Het is jammer, maar dit was de beste beslissing'', stelde bondscoach Bert van Marwijk.

''De wedstrijd van zaterdag kwam zeker te vroeg en de kans was klein dat hij woensdag tegen Paraguay wel in actie kon komen. Hij baalde er zelf ook van. Hij was hier echt naartoe gekomen om te voetballen. Hij had de laatste dagen echter ook weer vocht in zijn knie. Het ging gewoon niet.''

Operatie

Robben raakte eind september in de Champions League-wedstrijd tegen Juventus geblesseerd. De Nederlandse aanvaller moest zelfs een operatie ondergaan, maar was sneller dan verwacht weer beschikbaar voor trainer Louis van Gaal van Bayern München.

Robben gaf dinsdag bij aankomst in het trainingskamp van Oranje al aan dat hij achteraf gezien misschien iets langer had moeten revalideren.