AMSTERDAM - De Engelse Premier League ziet niks in een plan om de Schotse Old firm-clubs Rangers en Celtic aan de competitie toe te voegen, zo bleek donderdag.

Bolton Wanderers-voorzitter Phil Gartside diende een rapport in met een plan om de hoogste Engelse afdeling te verdelen in twee niveau's. De Schotten zouden in de lagere league beginnen.

De huidige Premier League-clubs verwezen het idee echter zonder pardon naar de prullenmand. Alleen Tottenham Hotspur-coach Harry Redknapp en Martin O'Neill van Aston Villa steunden het plan.

"De clubs waarderen de input van Bolton, maar menen dat de toevoeging van de Schotse clubs op geen manier wenselijk is", luidde een verklaring van de Premier League.

De twee aartsrivalen uit Glasgow maken al jaren de dienst uit in Schotland en zagen daardoor wel wat in een overstap naar de veel interessantere Engelse topcompetitie.

Opgelucht

In Schotland werd opgelucht gereageerd op de mislukte overstap van Celtic en Glasgow Rangers naar de Engelse Premier League.

''Die twee clubs zijn toch de slagroom op de taart voor onze competitie'', aldus Hibernian-manager John Hughes. ''Het is jammer voor hun, maar ik ben blij dat ze deel uit blijven maken van het Schotse voetbal.''