AMSTERDAM - Rafael van der Vaart speelt na de winterstop wellicht in de Premier League. Liverpool-manager Rafael Benitez overweegt zijn voormalige werkgever Real Madrid te benaderen met het verzoek de 26-jarige Nederlander een halfjaar te huren.

Benitez zegt in The Daily Mirror dat hij hoopt dat Van der Vaart inziet dat vijf maanden acteren in de spotlights van Anfield Road zijn kansen op een basisplaats op het WK vergroten.

De Spanjaard is van plan in januari zijn selectie met vers bloed te versterken, maar mag van de eigenaren alleen investeren als er eerst spelers worden verkocht.

Huurlingen

Vandaar dat Benitez een aantal huurlingen wil aantrekken. Behalve Van der Vaart mag ook Roman Pavlyuchenko van Tottenham Hotspur zich in de belangstelling van The Reds verheugen.

Liverpool bezet na twaalf speelrondes de zevende plaats in de Premier League en heeft een mirakel nodig om de groepsfase van de Champions League te overleven.

Bijrol

Van der Vaart speelt in het huidige Real Madrid een bijrol. De middenvelder heeft te maken met concurrentie van onder anderen Kaká en Xabi Alonso.

De laatste weken doet trainer Manuel Pellegrini niettemin steeds vaker een beroep op Van der Vaart, die dinsdag in het bekerduel met Alcorcón z'n eerste treffer van dit seizoen fabriceerde.

Daarmee hielp hij Real aan een pyrrusoverwinning (1-0), want de derdeklasser stootte door na de 4-0 bolwassing in de heenwedstrijd.