AMSTERDAM - Bert van Marwijk laat voorlopig in het midden of hij de afgezwaaide international Edwin van der Sar benadert voor een terugkeer voor het WK in Zuid-Afrika. Ajax-coach Martin Jol stoort zich daaraan.

"Dat is vervelend voor de huidige keeper’’, reageert de trainer donderdag in De Telegraaf op de situatie rondom Ajax-doelman Maarten Stekelenburg.

‘’Aan de andere kant: wie is Maarten om te stellen dat Van Marwijk nu het volledige vertrouwen in hém moet uitspreken? Ik denk dat de bondscoach uiteindelijk Van der Sar niet zal benaderen.’’

‘’Doet hij het wel, dan kan Maarten daar niet veel van zeggen, omdat er dan kennelijk toch twijfel was", aldus Jol.

Verschrikkelijk goed

Jol zou het wel weten als hij de beslissingen zou moeten nemen bij het Nederlands elftal. "Maarten is verschrikkelijk goed en wordt steeds beter. Een keeper moet punten pakken en dat doet hij.’’

‘’Soms winnen we met 4-0, maar stopt hij bij 0-0 cruciale ballen. Dat is iedereen na afloop echter vergeten."

Belangrijkste

Maarten Stekelenburg hoorde onlangs van de bondscoach wat er van hem wordt verwacht. In de ochtendkrant zegt hij daarover:

‘’Het allerbelangrijkste vindt de bondscoach dat ik veel blijf spelen. Alleen dan word je beter. En dat is nodig om optimaal op het WK te verschijnen."