EINDHOVEN - Trainer Huub Stevens heeft zijn arbitragezaak tegen zijn voormalige club PSV gedeeltelijk verloren. De huidige coach van Red Bull Salzburg had van de Eindhovense club nog 4 ton aan afkoopsom van zijn ontbonden contract te goed. De arbitragecommissie van de KNVB heeft bepaald dat PSV aan Stevens nog maar de helft van dat bedrag (2 ton) hoeft te betalen.

Beide partijen kwamen begin dit jaar een ontslagvergoeding van 800.000 euro overeen. Onderdeel van het akkoord was dat beide partijen zich niet negatief over elkaar zouden uitlaten.

Volgens PSV heeft Stevens zich in interviews aan De Telegraaf en Voetbal International niet aan die afspraak gehouden. De coach reageerde naar eigen zeggen op negatieve uitspraken van PSV-directeur Jan Reker in een tv-programma over zijn functioneren.

De kritische opmerkingen van Stevens over het werkklimaat bij PSV, over een aantal spelers, over een aantal trainers en over de financiële en fysieke omstandigheden in Eindhoven waren voor de clubleiding aanleiding om de helft van de afkoopsom (4 ton) niet te betalen. Daarop maakte de vertrokken coach een arbitragezaak aanhangig.

Negatief

Volgens de arbitragecommissie van de KNVB waren de uitlatingen van Stevens inderdaad negatief te noemen. Op grond daarvan waren er voldoende redenen om de ontslagvergoeding met 2 ton terug te brengen, tot 6 ton in totaal. De uitspraken van Reker over Stevens werd door de arbitragecommissie niet als negatief beschouwd.