AMSTERDAM - Roman Pavlyuchenko wil Tottenham Hotspur in januari verlaten. De Russische spits is dit seizoen bij de Londenaren op een zijspoor beland en vreest voor zijn plek in het Russische nationale elftal.

Trainer Harry Redknapp geeft de voorkeur aan Robbie Keane, Jermain Defoe en Peter Crouch, waardoor Pavlyuchenko dit seizoen pas tot zes optredens kwam.

"Ik wil de club verlaten", vertelt Pavlyuchenko woensdag aan Sky Sports.

"Het is voor mij onmogelijk om te blijven onder deze omstandigheden", vervolgt de 27-jarige aanvaller. "Ik zit nu al een half jaar op de bank en ben daardoor mijn plek in de basis van het Russische elftal kwijtgeraakt. Wie zal er vertrouwen op een spits die niet speelt?"

Onderhandelen

"Direct na de play-offs tegen Slovenië vliegen mijn zaakwaarnemer en ik naar Londen om te onderhandelen met Tottenham. Daar wil ik persoonlijk bij zijn. Ik zal het management vragen of ze een redelijke prijs voor me willen vragen."

Pavlyuchenko lijkt geschrokken te zijn van de woorden die Guus Hiddink eerder over hem sprak. De bondscoach van Rusland stelde de positie van zijn spits openlijk ter discussie.