AMSTERDAM - Klaas-Jan Huntelaars ervaringen in het buitenland sinds hij Ajax eind 2008 verliet, jagen Luis Suarez geen schrik aan. Als veel scorende captain wordt de Uruguayaan getipt als eerstvolgende Ajacied die zijn geluk in het buitenland gaat beproeven.

"Zijn situatie verontrust mij niet. Verontrustender is het te constateren dat de laatste spelers die uit Nederland vertrokken, zoals Wesley Sneijder, Huntelaar en Ryan Babel, niet allemaal even succesvol zijn", vertelt Suarez woensdag in De Volkskrant.

"Het is gemakkelijk om dan geringschattend te doen over het niveau van de Nederlandse competitie, maar hier leer je ook dingen die je elders niet meekrijgt. Ik denk dat het veel vaker een kwestie van mentaliteit is."

Vertrouwen

De Nederlandse international scoorde al bijna acht maanden niet in competitieverband. Bij AC Milan mag hij hoogstens hopen op een invalbeurt van enkele minuten. Het zijn statistieken die Suarez niet veel zeggen.

"Huntelaar ging weg toen de eredivisie te klein voor hem was geworden. Hij is een grote speler en een groot mens. Ik weet zeker dat als trainer Leonardo vertrouwen in hem krijgt, hij weer veel gaat scoren."