NOORDWIJK - Klaas-Jan Huntelaar wacht na een mislukt avontuur bij Real Madrid al vier duels op rij vergeefs op speelminuten bij AC Milan. De spits hoort bijna dagelijks van trainer Leonardo dat hij geduld moet hebben, maar weet niet hoe geduldig bondscoach Bert van Marwijk is.

De oefenmeester van het Nederlands elftal benadrukt al sinds zijn aanstelling dat hij het belangrijk vindt dat zijn internationals wekelijks veel speeltijd krijgen. Van Marwijk geeft de aanvaller voorlopig het voordeel van de twijfel en heeft hem daarom uitgenodigd voor de komende oefeninterlands met Italië en Paraguay.

''Maar het is wel belangrijk dat hij snel aan het voetballen komt'', liet hij zich vrijdag bij de presentatie van zijn selectie ontvallen.

Even niet aan bod

Huntelaar kent de mening van de bondscoach en zou niets liever willen dan wekelijks voetballen bij AC Milan. ''Maar helaas kom ik even niet aan bod'', verklaarde hij dinsdag na de training van Oranje in Katwijk.

''Ik heb in het begin van het seizoen mijn kans gekregen. Het team speelde toen niet goed. Maar ik heb het toen ook zeker niet goed gedaan. Nu draait de ploeg wel, maar sta ik er naast.''

Doelpuntloos

Zo kan het gebeuren dat de Serie A al twaalf wedstrijden oud is en Huntelaar nog steeds op zijn eerste competitietreffer wacht. ''Op de training gaat het de laatste weken best lekker'', aldus Huntelaar. ''Dat zegt de trainer ook. Hij zegt dat ik geduld moet hebben. Daar moet ik me maar aan vasthouden.''

Diezelfde trainer kiest de laatste weken echter ook steeds voor aanvallers als Alexandre Pato, Marco Boriello, Ronaldinho en Filippo Inzaghi. AC Milan verzekerde zich vorige maand ook nog eens van de komst van Dominic Adiyiah, de topschutter van de nationale ploeg van Ghana voor spelers onder de 20 jaar.

Daarmee groeit de kans dat Huntelaar in de winterstop voor de derde keer van club moet wisselen.

Ajax

Trainer Martin Jol van Ajax wil de aanvaller dolgraag op huurbasis naar Amsterdam halen. ''Maar ik wil daar voorlopig nog niet aan denken''', zegt Huntelaar.

''Het is pas begin november en dus nog geen winterstop. Ik hoop nog steeds op speeltijd bij AC Milan. Ik wil nu nog niet op de zaken vooruit lopen. Maar het lijkt me duidelijk dat ik naar het WK wil.''

Seedorf

Huntelaar heeft bij AC Milan naar eigen zeggen veel steun van Clarence Seedorf, de middenvelder die wel wekelijks speelt maar bij het Nederlands elftal nu ook Wout Brama voor zich moet dulden.

''Clarence geeft mij veel steun. We spreken ook wel eens over zijn situatie bij Oranje. Ik kan alleen maar zeggen dat hij bij AC Milan nog steeds heel goed presteert. Hij is wel onomstreden.''