NOORDWIJK - Britse schandaalkranten hebben het al over ''Byenitez'', maar volgens Dirk Kuijt is een vertrek van de Spaanse trainer van Liverpool niet aan de orde.

''Het ligt echt niet aan Benitez'', zei de aanvaller even voordat hij zich dinsdag bij bondscoach Bert van Marwijk voor de oefeninterlands tegen Italië (14 november) en Paraguay (18 november) meldde.

Veldoverwicht

Kuijt speelde maandagavond nog met Liverpool gelijk tegen Birmingham City (2-2). ''We hadden een enorm veldoverwicht en toch wordt het gelijk'', zei hij.

''Zij krijgen één kans en maken twee doelpunten. We werken heel hard maar het zit gewoon niet mee. Daarnaast zijn er heel veel spelers geblesseerd. Daar kan de trainer ook niets aan doen.''

Overwinteren

Liverpool vreest na het gelijke spel van vorige week woensdag tegen Olympique Lyon (1-1) dat het niet mag overwinteren in de Champions League. De ploeg staat zevende in de Premier League, met een achterstand van elf punten op koploper Chelsea.

''Natuurlijk kunnen we dit seizoen nog iets winnen'', meent Kuijt. ''Maar voorlopig moeten we gewoon van wedstrijd tot wedstrijd kijken.''