KATWIJK - Arjen Robben weet nog niet of hij zaterdag een volledige wedstrijd met het Nederlands elftal tegen Italië kan voetballen. De vleugelspeler van Bayern München is inmiddels volledig hersteld van een knieblessure.

,,Maar ik moet misschien nog wel een aangepast trainingsprogramma volgen'', zei hij dinsdag bij aankomst in het trainingskamp van Oranje voor de oefeninterlands met Italië en Paraguay (18 november).

Robben: ,,Achteraf had ik misschien iets langer moeten revalideren, maar het gaat niet zo goed met Bayern München. Daarom ben ik wellicht toch iets te snel weer in actie gekomen. Ik betwijfel of ik zaterdag al een hele wedstrijd tegen Italië kan voetballen. We zien wel.''

Bayern

Bayern München beleeft een teleurstellende competitiestart. De formatie moet na de thuisnederlaag tegen Girondins Bordeaux (0-2) vrezen voor uitschakeling in de Champions League.

In de Bundesliga is de achterstand op koploper Bayer Leverkusen opgelopen tot zes punten. ,,Het is inderdaad onrustig'', weet Robben, die ploeggenoot Luca Toni afgelopen zaterdag tijdens de rust van het duel met Schalke 04 (1-1) het stadion zag verlaten.

Philipp Lahm werd beboet voor een kritisch interview. ,,We moeten nu als groep bij elkaar blijven'', zegt Robben. ,,Dat is belangrijk.''