AMSTERDAM - Ricky van den Bergh is zich ervan bewust dat zijn eigen gedrag debet is aan de ontstane situatie bij ADO Den Haag. "Ik besef goed dat ik fouten heb gemaakt", verklaart de middenvelder dinsdag.

Van den Bergh werd maandag bij ADO weggestuurd toen een gesprek tussen hem en trainer Raymond Atteveld over het gedrag van de speler tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV volledig escaleerde.

Een dag later begrijpt de geboren Hagenees dat de positie van hem bij zijn droomclub daardoor penibel is geworden. "Maar geloof me, ik wil mijn contract uitdienen, desnoods in het tweede", verzucht Van den Bergh in het AD.

Afkoelen

De middenvelder kreeg van technisch directeur Andre Wetzel tot aankomende vrijdag om 'af te koelen'. Een voortijdig vertrek bij de club uit de residentiestad is echter niet aan de orde voor hem. "Ik wil hier door, maar snap dat daar meer partijen voor nodig zijn."

Van den Bergh verklaarde verder moeite te hebben met de benadering van Atteveld. "Die is te hard, te cynisch. Sommige uitdrukkingen gingen door merg en been."

Kritiek

De trainer zelf, die net als van den Bergh te boek staat als een 'heethoofd', kon zich niet vinden in die kritiek. "Ik ben juist heel veel met hem bezig geweest. Ik vond ook dat hij stappen had gemaakt", liet hij weten tegenover de krant.