AMSTERDAM - Luis Suarez is niet van plan Ajax voortijdig te verlaten. Ondanks nadrukkelijke belangstelling uit Spanje en Engeland is de Uruguayaanse aanvaller naar eigen zeggen van plan de Amsterdammers tot aan de zomer trouw te blijven.

"Iedereen kan blijven praten over Barcelona, Manchester United en Chelsea, maar op dit moment ben ik alleen maar gefocust op Ajax, waar ik heel graag tot in ieder geval juni wil blijven spelen", verklaart Suarez dinsdag aan Sky Sports.

"Ik wil bij Ajax blijven en persoonlijk heb ik geen enkele aanbieding van andere teams gehad", besluit de huidige topscorer van de eredivisie met zestien treffers.

Pantelic

Marko Pantelic lijkt terug te kunnen keren naar Hertha BSC. De 31-jarige Serviër stapte afgelopen zomer transfervrij over naar Ajax en wordt in Berlijn node gemist. De club heeft de zaakwaarnemer van Pantelic hebben gepolst of deze openstaat voor een rentree.

Op voorspraak van coach Lucien Favre kreeg Pantelic dit voorjaar geen nieuwe arbeidsovereenkomst aangeboden, ondanks een moyenne van 45 goals in 114 duels. Nu Favre de wacht is aangezegd, staan alle seinen op groen voor een terugkeer van de spits.

Niet terug

In een interview met het Duitse blad Focus ontkende Pantelic vorige week dat hij open zou staan voor een terugkeer naar Berlijn.