BARCELONA - Dertien jaar na zijn gedwongen vertrek bij FC Barcelona heeft Johan Cruijff weer een (bescheiden) baan als trainer. De Nederlander werd maandag in Barcelona gepresenteerd als coach van de Catalaanse voetbalselectie.

Hoofdprijzen kan Cruijff (62) met de Catalanen niet winnen. Officiële toernooien zijn taboe voor de regionale selectie, die normaal twee keer per jaar in actie komt.

Cruijff vertrouwt erop dat hij zijn team desondanks een interessant programma kan bieden. "We willen tegen de sterkste teams van de wereld spelen", zei hij maandag. Argentinië, met voormalig Barcelona-speler Diego Maradona als bondscoach, werd geopperd als mogelijke tegenstander.

Goed idee

"We kennen Maradona hier natuurlijk goed, ik weet zeker dat hij het een goed idee vindt", meende Cruijff. "Voor Lionel Messi zou het bovendien een thuiswedstrijd zijn."

Cruijff zat voor het laatst op 15 mei 1996 als trainer bij een officieel duel op de bank. Na het gelijkspel tegen stadgenoot Espanyol werd hij door toenmalig voorzitter Joan Gaspart weggestuurd.