AMSTERDAM - Fernando Torres is niet opgeroepen voor twee vriendschappelijke interlands. De Spaanse bondscoach Vicente del Bosque gunt de Liverpool-spits rust. Torres heeft rugklachten en speelt al enkele weken met pijn.

De Spaanse spits wordt door fysiotherapeuten behandeld aan een hernia, zodat hij zo snel mogelijk hersteld is.

"We willen hem niet onder druk zetten", zei Del Bosque, die met Liverpool-coach Rafael Benitez sprak over Torres. "We kwamen tot de conclusie dat het beter is hem niet te dwingen."

Torres is een vaste waarde in het Spaanse team sinds 2003. In 71 interlands scoorde hij 23 keer.

Jesus Navas werd voor het eerst opgeroepen voor het Spaanse team. De vleugelspits van Sevilla werd voorheen vaak overgeslagen vanwege zijn angst voor lange reizen.

Voor de vriendschappelijke duels met Argentinië op zaterdag en Oostenrijk (volgende week woensdag) mag hij wel aansluiten. Navas is met Sevilla goed bezig. In vijftien duels trof hij al vijf keer doel.

Jubileum

Zaterdag viert de Spaanse voetbalbond zijn honderdjarig bestaan met de jubileumwedstrijd tegen het Argentinië van Diego Maradona.

Del Bosque weigerde kritiek te leveren op zijn collega voor de tirade die hij tegen zijn criticasters afstak nadat Argentinië zich plaatste voor het WK. "Ik ben niet in een positie om hem te bekritiseren. We zijn hoe we zijn. We hebben allemaal onze goede kanten en zwakheden."