AMSTERDAM - Ricky van den Bergh is voorlopig even niet welkom bij ADO Den Haag. Trainer Raymond Atteveld heeft de 28-jarige middenvelder maandag naar huis gestuurd.

Dat deed de coach nadat een gesprek met Van den Bergh over diens rode kaart zondag in de thuiswedstrijd tegen PSV (1-5) nogal uit de hand was gelopen.

Technisch directeur André Wetzel ontkende maandagmiddag dat Van den Bergh door Atteveld op non-actief was gesteld of was geschorst.

''Nee, want dat valt onder mijn verantwoordelijkheid. Het gaat om een afkoelingsperiode. Voorlopig voor een paar dagen. Atteveld wil Van den Bergh gewoon even niet zien. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen, ook omdat het onderlinge gesprek niet zo goed verliep.''

Geen waarde

Volgens Wetzel is het de hoogste tijd dat Van den Bergh, bezig aan zijn eerste ADO-seizoen, bij zichzelf te rade gaat.

''Of hij nog terugkeert in de selectie hangt vooral van hemzelf af. Hij is tot dusver van weinig tot geen waarde geweest voor ADO. Feitelijk heeft hij de club alleen nog maar schade berokkend. Dat kan zo niet doorgaan natuurlijk.''

Rood

Van den Bergh kreeg onder Atteveld al drie keer rood. Hij botste al meer dan eens met zijn trainer, ook omdat hij vaak als wisselspeler fungeerde. Van den Bergh stapte afgelopen zomer over van Heracles Almelo en ondertekende in Den Haag een contract tot medio 2011.

Hij accepteerde maandag een schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB voor een schorsing van drie duels voor zijn rode kaart tegen PSV wegens ernstig gemeen spel.