AMSTERDAM - Een aantal Premier League-clubs volgt met grote belangstelling de situatie van Klaas-Jan Huntelaar bij AC Milan. De Achterhoeker is bankzitter in Lombardije en scoorde nog niet in een officiële wedstrijd. Ondanks een contract tot 2013 is Milan bereid om zaken te doen.

De krant News of the World bericht dat Huntelaar in de winterstop inzet wordt van een strijd tussen Tottenham Hotspur, Manchester United, Liverpool en Birmingham City.

Manager Harry Redknapp van Tottenham meldde afgelopen zomer al dat hij een Huntelaar-fan is. De Londenaren konden echter niet voldoen aan de vraagprijs van Real Madrid, los van het feit of Huntelaar iets voelde voor de Spurs.

Gecharmeerd

Alex Ferguson en Rafael Benítez, de managers van respectievelijk Manchester United en Liverpool, zijn al jaren gecharmeerd van Huntelaar en zouden nu toe willen slaan omdat AC Milan slechts dertien miljoen euro eist als genoegdoening.

Birmingham City beschouwt Huntelaar als een prestigeaankoop. The Blues werden onlangs overgenomen door de kapitaalkrachtige zakenman Carson Yeung en willen met enkele ‘namen’ een club worden om rekening mee te houden in de Premier League.