AMSTERDAM - Ron Vlaar blijft nuchter onder de lovende woorden van zijn voormalige trainer Bert van Marwijk. De bondscoach gaf vorige week opnieuw aan dat hij de verdediger beschouwt als potentiële Oranjeklant, maar dat hij hem na twee jaar blessureleed bewust met rust laat.

"Het is natuurlijk positief dat ze me in de gaten houden, maar ik heb al vaker gezegd dat ik nu niet bezig ben met Oranje", reageert Vlaar. "Ik wil nu gewoon zoveel mogelijk spelen en fit blijven, dat is het belangrijkste. Ik leef van wedstrijd naar wedstrijd."

Vlaar debuteerde in 2005 onder Marco van Basten in Oranje. Door langdurig blessureleed kwam de verdediger slechts twee keer in actie voor het Nederlands elftal.

Strijd

Dit seizoen is Vlaar een vaste waarde in het eerste elftal van Feyenoord. Zondag haalde de ploeg een punt in Alkmaar tegen AZ. Na afloop was hij te spreken over dat resultaat.

"We hebben veel strijd geleverd en ervoor gezorgd dat AZ niet dichter bij ons op de ranglijst is gekomen. Of we naar boven kijken? Nee, het gat met de bovenste ploegen is te groot."

"Je moet wel realistisch blijven. Onze doelstelling is eindigen bij de eerste vijf, daar gaan we nu niet ineens van afstappen."