AMSTERDAM - Portugal moet komende week tegen Bosnië vechten voor een startbewijs op het WK voetbal 2010 in Zuid-Afrika. De Portugezen wisten zich pas op het laatste moment te kwalificeren voor de play-offs, mede doordat Cristiano Ronaldo op belangrijke momenten werd gemist.

Bondscoach Carlos Queiroz doet, ondanks het feit dat Ronaldo nog niet wedstrijdfit is, toch een beroep op zijn sterspeler. De Portugees heeft al enige tijd te kampen met de gevolgen van een enkelblessure.

De beslissing van Queiroz heeft kwaad bloed gezet in Madrid. De clubleiding van Real heeft bezwaar gemaakt tegen de selectie van Ronaldo. De Madrilenen vrezen de miljoenenaankoop nog langer te moeten missen als hij tegen Bosnië het veld betreedt.

In de Spaanse krant Marca wees technisch directeur Jorge Valdano er nog fijntjes op dat Ronaldo de blessure afgelopen september opliep in een interland van Portugal.

Medische gegevens

Om een optreden van zijn sterspeler te voorkomen, heeft Real alle medische gegevens van de dribbelaar naar de Portugese voetbalbond gestuurd, meldt Voetbal International.

De club hoopt dat het voldoende is om de Portugezen te overtuigen. Mocht dat niet werken, dan wil de Spaanse club dat de Portugese bondsarts naar Madrid afreist.