LONDEN - Chelsea heeft zondag een aanval op de koppositie van Manchester United vakkundig afgeslagen. De ploeg van coach Carlo Ancelotti won de topper in de Premier League met 1-0 dankzij een doelpunt van John Terry.

De aanvoerder kopte een vrije trap van Frank Lampard achter United-doelman Edwin van der Sar.

Door de overwinning vergrootte koploper Chelsea de voorsprong op concurrenten Manchester United en Arsenal tot vijf punten, al moet daarbij worden aangetekend dat de laatstgenoemde club nog een wedstrijd tegoed heeft.

Terry

''Ik wilde dat doelpunt heel graag maken, omdat ik nog nooit heb gescoord tegen Manchester United'', sprak Terry. Zijn coach reageerde vrij nuchter op de belangrijke overwinning: ''We hebben de beste tegenstander verslagen en zijn nu vijf punten los. Hopelijk houden we die marge vast.''

Echt verdiend kon de zege van Chelsea niet worden genoemd. De manschappen van 'Sir' Alex Ferguson domineerden bij vlagen het duel, maar verzuimden in die periodes veel kansen te creëren.

Strafschop

United claimde - niet geheel onterecht - een strafschop, toen Antonio Valencia door Terry tegen de grond werd gewerkt, maar de arbiter zag daar geen overtreding in. Even later kreeg ook Giggs een prima mogelijk te scoren, maar zijn kunstzinnige stiftje ging over de lat.

Juist op het moment dat United - vooral dankzij de actieve Wayne Rooney - op weg leek naar de openingstreffer, deelde Chelsea een mokerslag uit. Terry werd vrijgelaten bij een vrije trap van Lampard en kopte de 1-0 binnen. Ondanks verwoede pogingen van United kwam er geen verandering aan die stand.

Arsenal

Arsenal heeft slechts twee verliespunten meer dan Chelsea. Na de eclatante zege op AZ versloeg de ploeg Wolverhampton Wanderers uit met 4-1. Het keurkorps van Arsène Wenger kreeg om te beginnen wel hulp van de gastheer.

Ronald Zubar en Jody Craddock werkten de bal in eigen doel. Cesc Fabregas en Andrej Arsjavin verdubbelden de voorsprong, waarna Craddock vlak voor tijd nogmaals raak schoot, toen wel aan de goede zijde.

Manchester City

Manchester City heeft opnieuw onvoldoende kunnen profiteren van de miljoeneninvesteringen. Het duel in de Premier League tegen het gepromoveerde Burnley eindigde zaterdag voor eigen publiek in 3-3, waardoor de club teleurstellend zesde staat.

Jan Vennegoor of Hesselink hielp zijn club Hull City aan een zege. In eigen stadion won Hull met 2-1 van Stoke City. De Nederlandse aanvaller scoorde in blessuretijd. Voor Hull komt de overwinning als gelegen, de club verliet de voorlaatste plaats van de ranglijst en klom twee plaatsen. Een paar concurrenten moeten zondag nog wel in actie komen.