ALKMAAR - Mario Been had afgelopen week bij Feyenoord veel werk te verrichten om de kansloze nederlaag bij Ajax (5-1) uit de hoofden van zijn spelers te krijgen.

Zondag constateerde de oefenmeester van de Rotterdammers tevreden dat zijn ploeg een punt had overgehouden aan het duel met landskampioen AZ: 1-1. ''Het was heel belangrijk om de boel na Ajax weer op de rit te krijgen. Dan is 1-1 een goed resultaat tegen AZ'', stelde Been vast.

Feyenoord was in het naamloze stadion van de Alkmaarders in de eerste helft de baas op het veld. ''We dicteerden het spel, hoewel ik dat altijd wat zwaar vind klinken. Maar we hadden in ieder geval de wedstrijd stevig in handen."

Tweede helft

"De tweede helft gaf een totaal ander beeld, met Pellè in het veld ging AZ een stuk opportunistischer spelen. Na de gelijkmaker van Holman sloop even het gevoel in de ploeg van: potverdorie, we zullen na zo'n fantatische eerste helft toch niet zonder punten blijven...", aldus de trainer van Feyenoord.

"Uiteindelijk pakten we het goed op en in de laatste vijftien minuten kregen we nog drie aardige kansen. Al met al ben ik wel blij met een punt.''