AMSTERDAM - Liverpool heeft de naam van zijn stadion te koop aangeboden voor maar liefst 250 miljoen pond, ongeveer 280 miljoen euro. De club uit het noorden van Engeland is bereid het geplande nieuwe onderkomen een commerciële naam mee te geven.

Volgens de Amerikaanse eigenaren van de club is het, ondanks de recessie, mogelijk de naam van het stadion voor een dermate hoog bedrag in de verkoop te doen.

Sponsor

Tom Hicks en George Gillet worden in die overtuiging gesteund door de nieuwe shirtsponsor die de club onlangs wist aan te trekken. Voor een bedrag van iets meer dan 22 miljoen euro per jaar gaat het bedrijf Standard Chartered de shirtsponsoring vanaf komend seizoen verzorgen.

De Britse krant The Sunday Times meldt dat het Amerikaanse duo hoopt met de verkoop van de naam het nieuw te bouwen stadion voor de helft te financieren.

Schuld

Daarbij kijken zij vooral naar een ontwikkeling die onlangs in hun eigen land heeft plaatsgevonden. De Amerikaanse bank en verzekeringsgroep Citigroup betaalde een bedrag van bijna 170 miljoen euro, uitgespreid over een periode van 20 jaar, voor de naam van het nieuwe stadion van de honkbalploeg New York Mets.

Liverpool is de laatste tijd hard op zoek naar nieuwe financiers. Na de overname door de Amerikanen heeft de Engelse club te kampen met een recordschuld van tegen de 335 miljoen euro.