AMSTERDAM - Ronald Koeman uitte woensdag na afloop van de Champions League-wedstrijd tegen Arsenal kritiek op doelman Sergio Romero. De coach van AZ vond dat zijn keeper er bij de eerste tegengoal niet goed uit zag.

In de media verklaarde Koeman dat hij niet tevreden is over het spel van de Argentijn. Desondanks ziet hij geen reden om hem te vervangen.

"Ik heb vrijdag weer met Sergio gezeten", legt Koeman zondag in De Telegraaf uit. "Hij wint dit seizoen geen wedstrijden voor ons. Het zijn geen grote blunders die hij maakt, maar met zijn klasse moet hij meer kunnen."

"Natuurlijk heeft iedereen recht op een keer een mindere wedstrijd, maar dit mocht geen goal zijn."

Discussie

Romero pakte vorige seizoen veel punten voor AZ. Dit seizoen is het allemaal wat minder. "Maar hij staat op dit moment nog lang niet ter discussie. Een keeper vervangen is wat anders dan een veldspeler wisselen", vervolgt Koeman.

"Het heeft namelijk veel meer consequenties als je daartoe overgaat. Ik probeer het elftal zoveel mogelijk houvast te geven, het gaat om rendement. Sergio wéét dat hij minder is en is zelfkritisch. Het is moeilijk vast te stellen waar het aan ligt. Het kan liggen aan tien procent meer of minder beleving, of attentie."