AMSTERDAM - FC Barcelona heeft na twee gelijke spelen op rij weer eens een wedstrijd gewonnen. De Catalanen waren zaterdag in eigen huis te sterk voor Real Mallorca. Pedro was de grote man bij de ploeg van trainer Josep Guardiola.

De Spaanse aanvaller mocht in de basis beginnen, omdat sterspeler Lionel Messi rust kreeg van zijn coach. De jeugdexponent van de club liet zich direct gelden door zijn ploeg vroeg op voorsprong te zetten.

Na de snelle openingstreffer leek de nummer zes van de ranglijst terug te komen in de wedstrijd, toen Nunes de gelijkmaker aantekende. In de laatste vijf minuten voor rust liep de landskampioen echter alsnog weg door doelpunten van wederom Pedro en Thierry Henry (assist Pedro).

Vlak voor het laatste fluitsignaal vergrootte de inmiddels ingevallen Messi de voorsprong uit een strafschop. Alhassane Keita zorgde er in blessuretijd voor dat de nederlaag voor Mallorca beperkt bleef tot 4-2.

Barcelona heeft door de overwinning een voorsprong van vier punten op naaste achtervolger Real Madrid. De Koninklijke neemt het zaterdag echter nog op tegen stadsgenoot Atletico.