ARNHEM - Vitesse klautert na de 2-0-winst op VVV Venlo op naar de middenmoot van de eredivisie. De ploeg van trainer Theo Bos had een overwinning hard nodig na nederlagen tegen Heracles en PSV voor de competitie en de smadelijke 5-1-bekernederlaag tegen FC Groningen.

VVV had het verlies aan zichzelf te wijten. De ploeg speelde niet slecht, maar verzuimde een handvol goede kansen te verzilveren.

Het was na één overwinning en acht gelijke spelen pas de vierde nederlaag van de eredivisiepromovendus, die na een goede start van de competitie steeds verder afzakt naar de gevarenzone.

Vooral voor rust kreeg het sterkere VVV veruit de beste kansen. Ruben Schaken strandde tot tweemaal toe op doelman Piet Velthuizen. De keeper van Vitesse reageerde ook attent op een omhaal van Keisuke Honda.

Onzichtbaar

De Japanse middenvelder was verder in de eerste helft vrijwel onzichtbaar. Net zoals spits Sandro Calabro, die na de gebroken neus die hij opliep tegen Sparta, met een hoofdbescherming terugkeerde in de Venlose hoofdmacht.

Tegenover het verzorgde voetbal van VVV stelde Vitesse een onsamenhangend spelletje. De linies sloten slecht op elkaar aan, waardoor de jeugdige spits Wiljan Pluim nauwelijks in stelling kon worden gebracht.

Tóch waren het de Arnhemmers die scoorden. Zeven minuten voor rust haalde Dalibor Stevanovic doeltreffend uit. Via de onderkant van de lat verdween de bal in het doel achter keeper Kevin Begois: 1-0.

Beste van het spel

VVV behield ook na rust het beste van het spel in het niet al te hoogstaande duel. De kansen waren echter opnieuw niet besteed aan rechterspits Ruben Schaken, die zelfs op luttele meters afstand van Piet Velthuizen het doel veel te hoog zocht.

Het niveau van Vitesse bleef bedenkelijk. Ook na het inbrengen van Serginho Greene. De oud-speler van Feyenoord debuteerde in de ploeg van trainer Theo Bos.

Vitesse trok de winst echter met succes over de eindstreep. In blessuretijd tekende Claudemir zelfs nog voor de geflatteerde 2-0.