AMSTERDAM - Arsenal groeit naar zijn topvorm. Na de sterke Europese vertoning tegen AZ (4-1) werd ook laagvlieger Wolverhampton Wanderers zaterdagavond het slachtoffer van de Londense dadendrang: 1-4.

Voor rust hadden de Gunners de wedstrijd al beslist toen er een 0-3 stand op het scorebord prijkte. Arsenal kreeg hulp bij de eerste twee treffers.

Eerst was het Wolverhampton-verdediger Ronald Zubar die uit een corner onbedoeld het laatste zetje gaf en hij Arsenal aan de leiding hielp.

Niet veel later volgde teamgenoot Jody Craddock het (verkeerde) voorbeeld, waarna Cesc Fábregas na een pass van basisspeler Robin van Persie er 0-3 van maakte.

Tweede plaats

Na de pauze helft deelde ook Andrej Arsjavin mee in de score met een trefzeker schot aan de rand van de zestien. In de slotfase maakte Craddock een doelpunt aan de goede kant van het veld en redde de eer voor Wolverhampton.

Op de ranglijst staat Arsenal op de tweede plaats, naast Manchester United met 25 punten uit elf duels. De Mancunians komen zondag nog in actie bij lijstaanvoerder Chelsea.