AMSTERDAM - Miralem Sulejmani is een van de meest besproken spelers van Ajax. De aanvaller werd voor 16 miljoen euro weggekocht bij sc Heerenveen, maar kwam tot nu toe nog niet tot zijn recht in Amsterdam. De Serviër heeft er vertrouwen in dat hij op zijn oude niveau terug kan komen.

"Het moet mogelijk zijn om mijn vorm van Heerenveen terug te krijgen en hier te spelen en te scoren zoals ik daar deed", vertelt Sulejmani in het AD.

"Ik kijk soms YouTube-filmpjes van mezelf. Het is voor iedere speler goed om te herinneren waartoe je in staat bent."

Hij ziet dan een aanvaller die vaak via links zijn mannetje voorbij speelt, om vervolgens in de rechterhoek te scoren. "Ik moet dat weer vaker gaan doen."

Aankoop

Ajax tastte diep in de buidel voor de aanvaller. Trainer Martin Jol wees eerder al een overstap van Elroy Elia als mogelijke vervanger voor Sulejmani van de hand, om de geïnvesteerde miljoenen in de Serviër niet weg te gooien.

"Ik krijg veel vragen over het enorme bedrag dat Ajax voor mij moest betalen. Uiteindelijk vind ik het toch een eer om de duurste speler te zijn die Ajax ooit heeft gekocht", oordeelt Sulejmani.