AMSTERDAM - Ryan Babel sluit een terugkeer naar Ajax in de winterstop niet uit. De aanvaller van Liverpool, die maar geen basisplaats verovert bij zijn club, zegt dat tegen Novum Nieuws. "Als alles tegenzit, of meezit, kom ik terug naar Ajax."

Afgelopen zomer gingen er ook al geruchten dat Babel terug zou keren naar zijn oude liefde om daar via spelminuten selectie voor Oranje af te dwingen.

Afgelopen woensdag scoorde Babel, als invaller, een fraaie goal voor Liverpool in het Champions League-duel met Olympique Lyon.

Lang leek die goal de winnende te zijn, maar in de slotfase kwamen de Fransen langszij. Daardoor is Liverpool van andere clubs afhankelijk om Europees te overwinteren.

Resultaten

"Dat is jammer", vindt Babel. "Maar nu is het niet meer terug te draaien, dus moeten we hopen dat de andere ploegen de juiste resultaten halen." In 2004/2005, toen Liverpool de Champions League won, kende de ploeg ook een moeizame start. "Dat is voetbal."

Door de matige resultaten staat trainer Rafael Benitez in de media zwaar onder druk. Toch denkt Babel niet dat de Spanjaard moet vertrekken. "Ik denk dat zijn positie wel stabiel is. Als hij ontslagen wordt, kost dat veel geld en volgens mij heeft Liverpool dat niet."