ENSCHEDE - Een grote, interessante en open wedstrijd waarin de vorm van de dag bepalend zal zijn. Dat is de voorspelling van Kenneth Perez, de Deense spelverdeler van koploper FC Twente, voor de topper zondag in Enschede tegen Ajax.

''Een favoriet is moeilijk aan te wijzen. Normaal is Ajax dat in de eredivisie. Maar nu denk ik dat het fifty-fifty is.''

Of hij zelf tegen zijn oude club basisspeler is, is nog maar de vraag. Perez werd donderdag tegen FC Sheriff (2-1) na een vlakke eerste helft gewisseld. ''Ik zeg daar niets over. Dat moet je aan de trainer vragen'', was zijn korte commentaar.

Brama

Een andere middenvelder, Wout Brama, moet nog even afwachten of hij speelklaar is voor het duel met Ajax. Hij viel tegen FC Sheriff uit met een bovenbeenblessure.

''Maar ik wil er hoe dan ook bij zijn tegen Ajax. Vorig seizoen heb ik deze thuiswedstrijd ook al gemist door een blessure. Dat zal me niet opnieuw gebeuren. Voor zo'n geweldige wedstrijd heb ik alles over.''

FC Twente is al achttien thuisduels op alle fronten ongeslagen. ''Daar kan nog wel een wedstrijdje bij'', sprak Brama hoopvol.

Wisgerhof

Centrale verdediger Peter Wisgerhof, die tegen FC Sheriff sterk speelde, bereidt zich voor op een 'hete' confrontatie met onder anderen topscorer Luis Suarez.

''Het is nog maar de vraag waar hij precies vandaan zal komen, van rechts, links of door het centrum? Hij komt in elk geval altijd wel iemand van ons tegen. We zullen onze verdedigende speelwijze niet helemaal op hem afstemmen. Ajax is veel meer dan Suarez alleen.''