AMSTERDAM - Trainer Martin Jol van Ajax heeft vrijdag verbaasd gereageerd op de column van Henk Kesler op de website van de KNVB. De directeur betaald voetbal snapt niet waarom de oefenmeester van de Amsterdamse club de laatste weken klaagt over het speelschema van de competitie.

Kesler noemt het ook misplaatst dat Jol zijn twijfels zet bij de aanstelling van arbiter Pieter Vink voor de topper van zondag tegen FC Twente.

''Ik kijk wel een beetje op van zijn reactie'', zei Jol vrijdag na een ontspannen training van Ajax. ''Meneer Kesler is als directeur betaald voetbal toch mijn baas. Misschien had niet hij, maar bijvoorbeeld het hoofd van de scheidsrechters kunnen reageren."

Ongelijk

"Bovendien heeft Kesler in mijn ogen ook geen gelijk. Ajax speelt als enige club zeven keer een uitwedstrijd in de eredivisie nadat het Europees heeft gevoetbald. Dat is volgens mij geen toeval. Ik denk dat we nog beter moeten lobbyen in Zeist."

"En volgens mijn informatie zijn die data van de Europa League allang bekend als het schema van de eredivisie in elkaar wordt gedraaid'', aldus de Ajax-trainer.

Vink

Jol vervolgt: "Wat betreft scheidsrechter Vink zeg ik ook niets te veel. Ajax heeft vorig seizoen gevraagd of hij de club voorlopig niet mocht fluiten. Hij leidde dit seizoen de uitwedstrijd van ons tegen PSV."

"Suarez kreeg tot twee keer toe geen strafschop en aan het doelpunt van Bakkal ging een overtreding op Wielaert vooraf. Volgens meneer Kesler zou ik me alvast indekken voor de supporters van Ajax. Maar dat is natuurlijk niet het geval. Ik ben volkomen onafhankelijk."

De aanstelling van Vink voor de uitwedstrijd van zondag tegen FC Twente leeft ook bij de spelersgroep van Ajax. "Hij is toch een attractie", stelde Jan Vertonghen. "Hij is denk ik wel een goede scheidsrechter, maar heeft ook rare dingen gedaan. Dat doet iedereen wel eens."