ZEIST - Bondscoach Cor Pot heeft Bas Dost en Erik Falkenburg voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje. De aanvaller van Heracles Almelo en middenvelder van Sparta Rotterdam behoren tot de selectie van twintig man voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Jong Liechteinstein.

Het duel tegen het kleine land wordt op 13 november gespeeld in Den Bosch. Jong Spanje treedt op 17 november aan in Rotterdam.

De ploeg van Pot staat op de eerste plek in groep 4 met de volle negen punten uit drie duels. Jong Polen heeft ook negen punten, maar speelde al twee wedstrijden meer. Spanje volgt op de derde plek met zes uit twee, Liechtenstein is nog puntloos.

In vergelijking met de vorige wedstrijden van Jong Oranje tegen Finland en Polen ontbreken de Ajacieden Daley Blind en Mitchell Donald, Nicky Kuiper (FC Twente), Marvin Emnes (Middlesbrough) en Nacer Barazite (Arsenal) in de selectie van Pot.

De winnaars van de tien groepen gaan samen met de beste vier nummers twee door naar de play-offs die volgend jaar oktober worden gespeeld. De winnaars van deze zeven confrontaties plaatsen zich voor de eindronde van het EK voor spelers onder 21 jaar die in 2011 in Denemarken wordt afgewerkt. Het gastland is automatisch geplaatst voor het toernooi.