ENSCHEDE - Trainer Steve McClaren van koploper FC Twente dubt nog over zijn opstelling voor de kraker tegen Ajax, zondag in de eigen Veste in Enschede. De Britse succescoach weet echter één ding zeker.

''Als we tegen het huidige Ajax kans willen maken, moeten we in elk geval verdedigend zeer goed zijn. Want het scorend vermogen van die ploeg is heel groot'', zei de gentlemantrainer vrijdag op het trainingscomplex bij het Fanny Blankers-Koen Stadion in Hengelo.

FC Twente liep donderdagavond in de thuiswedstrijd tegen FC Sheriff voor de Europa League (2-1) weinig tot geen averij op.

Brama

Alleen middenvelder Wout Brama viel na de rust uit nadat hij een knietje in zijn bovenbeen had gekregen. Hij verscheen vrijdag niet op het trainingsveld. ''Maar Wout speelt denk ik wel. Al moeten we hem in een rolstoel het veld opduwen'', grapte McClaren.

Kenneth Perez moest tegen FC Sheriff in de pauze zijn plaats op het middenveld afstaan aan Cheick Tioté, die prompt een eigen doelpunt produceerde.

''Dat was een tactische wissel'', legde McClaren vrijdag uit. ''Ik wilde wat meer tempo op het middenveld. Bovendien wilde ik Perez met drie duels in deze week een beetje sparen. Of hij tegen Ajax weer in de basis begint? Wie weet.''

Carney

De Australische international David Carney krijgt van McClaren mogelijk een nieuwe kans in het Twentse elftal. Hij verving tegen FC Sheriff nieuwkomer Dwight Tiendalli, die nog niet speelgerechtigd is in de Europa League.

''Ik was best wel onder de indruk van David'', liet McClaren weten. Nicky Kuiper (nog niet topfit na ziekte) en Slobodan Rajkovic (hernia) zijn bij de trotse lijstaanvoerder niet beschikbaar voor het topduel met Ajax.