AMSTERDAM - De Braziliaanse doelman Darley begint zondag in de competitiewedstrijd tegen AZ in de basis van Feyenoord. Trainer Mario Been, die niet kan beschikken over zijn geschorste eerste keus Rob van Dijk, geeft Darley de voorkeur boven Erwin Mulder.

''Er zijn geen grote verschillen tussen Erwin en Darley, maar na lang praten hebben we als technische staf deze beslissing genomen'', zei Been vrijdag op de website van de Rotterdammers.

De 40-jarige Van Dijk kreeg vorige weekeinde in de slotfase van de klassieker tegen Ajax de rode kaart omdat hij de doorgebroken Luis Suarez had neergehaald.

Darley begon bij de eerste competitiewedstrijd van Feyenoord tegen NEC in de basis, maar liep in dat duel een knieblessure op. Been deed sindsdien een beroep op de geroutineerde Van Dijk.

Cissé

Sekou Cissé keert zondag in Alkmaar naar alle waarschijnlijkheid terug in de basis, nadat hij wegens een schorsing twee wedstrijden vanaf de kant moest toekijken. De Ivoriaan begint in de spits.

''Ik ben blij dat hij terug is'', zei Been. ''We kunnen hem goed gebruiken. Hij is een goed aanspeelpunt, heeft snelheid en kracht.'' Kevin Hofland is tegen AZ vanwege een rugblessure niet inzetbaar.