AMSTERDAM - Manager Alex Ferguson noemde Edwin van der Sar onlangs nog als één van de beste keepers aller tijden. De derde doelman van Manchester United Tomasz Kuszczak is echter minder lovend over de Nederlander. Volgens de Pool is de recordinternational niet bereid hem te adviseren.

"Edwin zal dit niet leuk vinden om te horen, maar hij is niet bepaald hulpvaardig", zegt Kuszczak op het televisiestation van de club.

"Omdat hij een zeer ervaren doelman is, heb ik hem vaak om advies gevraagd. Hij neemt nooit de moeite om me uit te leggen wat ik fout doe. Misschien mag Edwin mij niet zo, maar dat zou je aan hem moeten vragen", vervolgt hij.

Ondanks dat Kuszczak naast Van der Sar ook nog tweede doelman Ben Foster voor zich moet dulden, is hij erg ambitieus. "Ik wil graag grote wedstrijden spelen, het is alleen de vraag hoe lang ik daar nog op wil wachten. Ik heb nog wel geduld, maar ik denk dat ik er klaar voor ben", zegt de keeper die in drie seizoenen tijd slechts negentien competitiewedstrijden speelde.