ENSCHEDE - FC Twente heeft in Enschede wraak genomen op FC Sheriff. De Tukkers liepen twee weken geleden in Moldavië onverwacht tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan (2-0). Die verliespartij werd donderdagavond voor eigen publiek keurig met 2-1 rechtgezet, met name dankzij Miroslav Stoch.

De kleine en snelle spits maakte beide treffers waarvan de laatste in de 89e minuut.

Met zeven punten uit vier duels heeft de ploeg van coach Steve McClaren de kansen op overwintering in groep H in eigen hand genomen.

FC Twente, in dezelfde opstelling als twee weken geleden, speelde een grillige eerste helft. Aanvallend zag het er bij de Tukkers allemaal redelijk goed uit, maar verdedigend en in de opbouw ging er opvallend veel fout bij de thuisploeg.

Stam

Met name Ronnie Stam deed als rechtsback een aantal merkwaardige dingen. Zo speelde hij na een kwartier de bal op eigen helft in de breedte in de voeten van Benjamin Balima. Diens schot vloog net naast het doel van Sander Boschker, die eerder ook al een knal van Aleksei Koetsjoek had 'naast gekeken'.

Stam was bij FC Twente niet de enige die voor de rust soms knullig de bal verspeelde. Ook de middenvelders Kenneth Perez en Theo Janssen waren af en toe slordig en de stoere verdediger Douglas trad al evenmin vlekkeloos op.

Mede dankzij het sterke spel van centrale verdediger Peter Wisgerhof kon het iets te afwachtende FC Sheriff niet profiteren van het vele balverlies in de Twentse gelederen.

De openingstreffer, na een slappe beginfase van de thuisclub, viel min of meer uit het niets. Uit een klutssituatie kreeg Stoch de bal in de zevende minuut pardoes voor zijn voeten. De huurling van Chelsea haalde knap uit, 1-0.

Kwetsbaar

Daarna hielden de uitgespeelde kansen voor de Tukkers tot aan de rust niet over. Blaise N'Kufo was nog wel een paar keer dicht bij 2-0, maar ontbeerde rust en zuiverheid in de afwerking.

Met Cheick Tioté voor Perez trachtte FC Twente na de pauze snel de 'veilige' tweede treffer te maken. Maar de thuisclub maakte defensief opnieuw een kwetsbare indruk. FC Sheriff miste evenwel kwaliteit om de gelijkmaker te forceren.

Dankzij een eigen treffer van de onfortuinlijke Tioté kwamen de bezoekers in de 68e minuut toch op 1-1. Beide ploegen misten daarna nog een grote kans op de zege, met N'Kufo als schlemiel bij de thuisploeg. Dankzij Stoch, die mede profiteerde van een keepersfout, kwam het toch nog goed voor FC Twente.