KOPENHAGEN - PSV is ook in zijn 22e wedstrijd onder leiding van coach Fred Rutten zonder nederlaag gebleven. In Denemarken speelde de club gelijk tegen FC Kopenhagen, 1-1.

Lang keek PSV in het Parken Stadion tegen een achterstand aan.

Een opleving in de tweede helft zette de club alsnog op het juiste spoor. De kansen om de groepsfase van de Europa League te doorstaan blijven daarmee onverminderd groot.

Gronkjaer

Vlak voor rust kwam PSV op achterstand. Jesper Gronkjaer, de oud-Ajacied, schoot een strafschop onberispelijk in. Aan het buitenkansje was een overtreding van Erik Pieters voorafgegaan. De linksback hield Dame N'Doye vast.

De treffer bedierf een feestje voor Andreas Isaksson. Als de Zweedse doelman het duel zonder tegentreffer had doorstaan, dan had hij een uit de jaren zeventig stammend record van Pim Doesburg geëvenaard. Die bleef destijds acht achtereenvolgende duels op de 'nul' staan.

Balverlies

Zover kwam het voor Isaksson niet. PSV's eerste tegentreffer sinds eind september, Willem II thuis, kwam ook niet geheel onverwacht. De club speelde in stadion Parken wat slordig, leed te veel balverlies en liet aanvallend weinig zien. Daarmee riep PSV de ellende over zich af.

FC Kopenhagen, dat recentelijk in Eindhoven had verloren (1-0), was dreigender. Al voor de openingstreffer moest Isaksson optreden bij schoten van Hjalte Nörregaard en William Kvist. Dat deed de doelman met overtuiging.

Bij PSV keerde Danko Lazovic na een korte blessureperiode terug in de basis. Achterin had trainer Fred Rutten Carlos Salcido verkozen boven de Belg Timmy Simons, op de plek van de afwezige André Ooijer. Hij had in het centrum twee verdedigers nodig die in de mandekking kunnen spelen, vandaar.

Beloning

Na de hervatting werd PSV wat sterker. Het leidde in de 55e minuut tot de eerste doelpoging, een goed schot van Danko Lazovic. Even later was Jonathas Reis dicht bij de gelijkmaker. De Braziliaan kreeg in vrije positie de voet echter net niet goed achter de bal, na een voorzet van Ibrahim Afellay.

In de 72e minuut kwam toch de beloning voor PSV. Bij een voorzet van Lazovic leidde de net ingevallen Ola Toivonen bij de eerste paal de Deense verdediging af, waardoor Balazs Dzsudzsak de gelegenheid kreeg van dichtbij de gelijkmaker binnen te tikken, 1-1.