HEERENVEEN - sc Heerenveen voetbalt soms aardig, maar heeft nog een lange weg te gaan. Dat concludeerde trainer Jan de Jonge donderdagavond na de onnodige thuisnederlaag (2-3) tegen Hertha BSC in de Europa League.

''We zijn nog veel te wisselvallig'', mopperde de coach, die zijn ploeg vooral kwalijk nam dat de Duitsers in blessuretijd de winnende goal maakten.

''Op het eind moet je de 2-2 koesteren, maar wij krijgen een doelpunt tegen op een manier waarvoor we honderdduizend keer gewaarschuwd hebben.''

Fouten

De coach van Heerenveen had ook gezien dat de eerste twee Duitse treffers ontstonden uit Friese fouten. ''Ontzettend teleurstellend, dit resultaat. We hadden het onszelf vandaag makkelijk kunnen maken met een overwinning. Nu zijn de kansen op overwinteren minder, maar over is het nog niet.''

Zijn collega Friedhelm Funkel sprak van een overwinning met een beetje geluk, maar noemde hem niet onverdiend.

Geloof

''We zijn ondanks de achterstand blijven geloven in onszelf. We zaten in een benarde positie, maar je moet nooit opgeven. Dat hebben we vanavond goed gedaan. We waren hard toe aan een overwinning'', aldus Funkel. Hertha had voor donderdag al bijna drie maanden geen officieel duel gewonnen.