ZAGREB - Siem de Jong begint donderdagavond met Ajax aan de uitwedstrijd in de Europa League tegen Dinamo Zagreb. Trainer Martin Jol geeft de aanvallende middenvelder een basisplaats omdat hij geen risico met Gabri wil nemen. 

Gabri doet donderdagavond niet mee met Ajax tegen Dinamo Zagreb.

De middenvelder is door trainer Martin Jol buiten de selectie gelaten voor het Europa League-duel in de Kroatische hoofdstad. Jol wil geen onnodig risico nemen met de Spanjaard.

Jol mist in Zagreb de geblesseerde Dennis Rommedahl en Ismaïl Aissati. Beide voetballers zijn zondag tegen FC Twente waarschijnlijk ook weer beschikbaar.

De wedstrijd tussen Dinamo Zagreb en Ajax wordt in een nagenoeg leeg stadion Maksimir gespeeld. Alleen Ajax wordt door een kleine 200 fans gesteund.

Spandoeken

Zij hebben van de leiding van de Amsterdamse club de status van VIP gekregen. Ze mogen geen spandoeken ophangen of liederen zingen. De fans mogen na een doelpunt wel even juichen.

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen en Anita; Enoh, De Jong en De Zeeuw; Suarez, Pantelic en Emanuelson.