AMSTERDAM - De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Melvin Platje (foto), Kelvin Maynard en hun club FC Volendam een schikkingsvoorstel gedaan. De twee voetballers worden gestraft voor de vechtpartij na afloop van de uitwedstrijd tegen FC Omniworld in augustus.

Platje en Maynard gingen na de wedstrijd op weg naar de spelersbus met een groepje supporters van Omniworld op de vuist, die vermoedelijk iets hadden geroepen.

Daarnaast verzetten de Volendam-spelers zich tegen hun aanhouding. Ze moesten een nacht in de cel doorbrengen, terwijl de wedstrijd ook al verloren was.

De vechtersbazen krijgen beide twee duels schorsing, als het aan de KNVB ligt. De Noord-Hollandse club moet 7500 euro boete betalen voor de schermutselingen.

Bestuderen

Volendam heeft tot maandag de tijd om te reageren. De club is druk bezig het voorstel te bestuderen, zegt een woordvoerder, maar onduidelijk is nog of het wordt geaccepteerd.

Het Openbaar Ministerie seponeerde de zaak tegen de twee spelers in september onder voorwaarden. Ze mogen in een jaar tijd niet opnieuw in de fout gaan.