WARSCHAU - Leo Beenhakker heeft in een ingezonden brief in een Poolse sportkrant de Poolse voetbalbond stevig de les gelezen. Vooral voorzitter Grzegorz Lato moet het ontgelden.

''Nergens ter wereld is er een bedrijf te vinden dat zoveel geld en het lot van zoveel mensen in de handen legt van iemand die zo slecht voor zijn functie is gekwalificeerd'', schrijft Beenhakker donderdag in Przeglad Sportowy.

Bondscoach

Beenhakker vertrok in september als bondscoach van Polen na een aantal teleurstellende resultaten in de WK-kwalificatiereeks. De Rotterdammer is inmiddels technisch directeur van Feyenoord.

Hij bracht deze week een kort bezoek aan Warschau om zijn spullen op te halen en afscheid te nemen van zijn toenmalige medewerkers. De voormalig bondscoach vermeed daarbij de burelen van de Poolse voetbalbond PZPN. In de plaats daarvan stuurde hij een gepeperde brief naar genoemde sportkrant.

Modernisering

Volgens de Nederlandse oefenmeester houden de Poolse voetbalbestuurders veranderingen tegen omdat ze weten dat bij een modernisering voor hen geen plaats meer is. Beenhakker verwijt de Poolse clubtrainers dat het niveau van de spelers nauwelijks vooruit gaat.

''Tijdens onze trainingskampen zag je hoe snel de spelers zich ontwikkelden. Maar in de Poolse competitie vielen ze al snel weer terug naar hun oude niveau.''

Voetbaltalent

Beenhakker zag in Polen echter voldoende voetbaltalent. Bij goede begeleiding kan het land naar zijn mening tot de tien beste voetballanden van Europa gaan behoren.