AMSTERDAM - Guus Hiddink heeft een aanbod om toe te treden tot de raad van commissarissen van PSV naast zich neergelegd, zo meldt het Eindhovens Dagblad donderdag.

De Nederlander, bondscoach van de Russische nationale voetbalploeg, liet weten dat een terugkeer naar de Eindhovense club nu niet aan de orde kan zijn, omdat hij zich tot en met het WK van 2010 in Zuid-Afrika wil richten op zijn huidige werkzaamheden.

Overigens zijn de Russen nog niet geplaatst voor de mondiale eindronde. Ze gaan later deze maand een ticket proberen te bemachtigen via de play-offs tegen Slovenië.

Arbeidsconflict

Hiddink voelt zich wel vereerd door het aanbod van president-commissaris Frits Schuitema. Hij zou het een ‘mooi gebaar’ noemen dat de clubleiding niet langer het arbeidsconflict in 2004 met de voormalige topman Jan Timmer en de vervelende breuk in 2006 een rol laat spelen bij de onderlinge verhoudingen.

Hiddink lijkt tevens te willen afwachten hoe de toekomstige organisatie van PSV NV vormgegeven gaat worden, gezien het feit dat de contracten van directieleden Jan Reker en Marcel van den Bunder op 30 juni 2010 aflopen.