AMSTERDAM - NAC zal geen boete ontvangen voor het slechte zicht voor de bezoekende supporters van Feyenoord bij het competitieduel van 27 september (0-2). Dit heeft de aanklager betaald voetbal van de KNVB dinsdag laten weten.

Vanwege een verbouwing was het uitvak van de club uit Breda verre van ideaal voor bezoekende fans. De ruiten waren afgeplakt met folie waardoor het duel nauwelijks te volgen was vanuit het uitvak.

NAC waarschuwde de Feyenoord-aanhang voor de wedstrijd en in de eerste helft bleef het vak leeg. In de tweede helft besloten fans van de Rotterdamse club alsnog plaats te nemen in het stadion, al konden velen weinig van de wedstrijd zien.

Folie

De website van NAC citeert uit de uitspraak van de aanklager: ‘Met name gelet op het feit dat NAC pas in een laat stadium heeft opgemerkt dat de folie voor niet te verwachten hinder zou zorgen en ook hieromtrent Feyenoord tevoren heeft geïnformeerd, voorts de toezegging heeft gedaan om de toegangskaarten van de Feyenoord-supporters te vergoeden en aangegeven heeft welke maatregelen zijn genomen en welke maatregelen zij nog zal nemen om de problemen in het uitvak op te lossen, heeft de aanklager deze beslissing genomen.'