ENSCHEDE - Steve McClaren is ook volgend seizoen trainer/coach van FC Twente. Dat heeft de eredivisionist dinsdag op haar website bekendgemaakt. McClaren is bezig aan zijn tweede seizoen in Enschede. Het contract met de 48-jarige Brit is verlengd tot de zomer van 2011.

''FC Twente is een ambitieuze club en heeft dit seizoen die ambities ook getoond, dat spreekt me erg aan'', meldde de voormalig bondscoach van Engeland. FC Twente is momenteel koploper in de eredivisie.

''Het is een genoegen om bij deze club werkzaam te zijn en samen te werken met een goed management, een goede staf en een spelersgroep die iets wil bereiken.''

Munsterman

Ook voorzitter Joop Munsterman reageert verheugd op de contractverlenging: ''Het hoeft geen betoog dat FC Twente uitermate content is. Deze verbintenis zorgt ervoor dat het uitgestippelde technische beleid van FC Twente kan worden gecontinueerd.''

McClaren loodste FC Twente vorig seizoen naar de tweede plaats in de eredivisie en naar de finale van de KNVB-beker. Daarvoor was hij behalve als bondscoach van Engeland ook werkzaam in de Premier League bij Middlesbrough.